Handla hantverk på tradera och etsy

Handla hantverk på tradera och etsy

Hantverk och marknader på nätet

Människor som har vett att uppskatta hantverk känner till marknadsplatser som Tradera och Etsy. Tillsammans har Tradera och Etsy miljoners miljoner användare och besökare. Här går det mesta att hitta, allt från hantverk till vintage-prylar. Att handla hantverk på nätet är ett miljövänligt och trevligt nöje för alla åldrar.

Tradera skapades när Internet fortfarande var i sin linda. Bakom projektet stod Kaplans Auktioner. Några år senare, 2006, skakade man hand med Ebay om en affär i storleksordningen 356 miljoner kronor. Ebay ägde sedan tidigare Paypal, och när man 2015 beslutade om att gå skilda vägar följde Tradera med Paypal.

Det går inte bara att hitta hantverk på Tradera. På hemsidan finns kategorierna ”Kläder & Accessoarer”, ”Barn”, ”Hem & Design”, ”Samlarsaker & Hobby”, ”Hemelektronik”, ”Sport & Fritid”, ”Media” samt ”Motor”. På Tradera har dessutom en järnvägsstation i Sollefteå med tillhörande lok och räls varit till försäljning.

Om man är mer intresserad av hantverk än något annat är Etsy ett bättre alternativ än Tradera. Produkter som säljs på Etsy måste antingen vara hantverk eller vintage-prylar. Här tillgodogör 1,5 miljoner försäljare 22,6 miljoner köpares behov. Antalet produkter på Etsy uppgår till 36 miljoner.

Att köpa hantverk och annat på Tradera och Etsy är miljövänligt och dessutom spännande. Ofta hittar man artiklar som inte går att finna någon annanstans. Det är också vad som är kul med hantverk överlag – att den ena produkten inte är den andra lik. Hantverk är också förenat med högsta kvalitet.

Det är även möjligt att hitta oerhört prisvärda föremål och produkter på respektive sajt. Prylar som vanligtvis hade kostat skjortan, till exempel bildelar eller till och med bilar i sig som vanligtvis hade krävt ett billån med BankID kan istället nu hittas på dessa sajter till betydligt lägre priser. Förutsatt att man varit inne på att köpa en lite dyrare produkt så kan det kännas bra att veta att dessa kan hittas till lite lägre priser med hjälp av auktionssajter som Tradera.

Man får inte heller glömma den andra sidan av myntet, det vill sälja försäljarna. Deras hantverk är en spegelbild av dem själva och därför blir glädjen alltid stor när produkterna säljer. Och det är inte alltid den eventuella vinsten som är det viktigaste – utan uppskattningen man får från köpare.

Är du intresserad av att antingen köpa eller sälja hantverk och dylikt? Bli i sådana fall medlem hos antingen Tradera eller Etsy, eller varför inte både och?

Kommentarer är stängda.